Utrikespolitiska föreningen byter namn

Posted on 01/04/2014

IPF_april_logo_swe

 

Med omedelbar verkan så kommer Utrikespolitiska föreningen i Lund byta namn till Inrikespolitiska föreningen i Lund.

Föreningen grundades 1935 av Gösta Lindeberg, historieprofessor på Lunds universitet, med målet att bjuda in talare och öka Lundastudenters kunskaper om händelser i världen. I sina 79 år sedan dess har UPF Lund genomgått ett par förändringar – inklusive namnförändringar, bland annat perioder där man var anknutna till Röda Korset och Förenta nationerna. Denna nya inriktning blir däremot den största i föreningens historia.

“Ända sedan vi startade så har vi fokuserat på utrikespolitik och det börjar bli lite tjatigt.” säger Rasmus Kjulin, Ordförande i föreningen 2013-2014. “Vi hade ett möte här om dagen och vi gick igenom allting som hänt sen dess, vad vi täckt med våra föreläsningar, tidningar, radioprogram, online-artiklar och så vidare, och jag tror vi hunnit bocka av det mesta som hänt. Det händer inte så värst många nya grejer utomlands nu för tiden.”

De senaste åren har  UPF Lund bjudit in internationella politiker, forskare, journalister, diplomater och haft temaveckor som täckt mänskliga rättigheter, vetenskap, internationella konflikter och andra viktiga ämnen. Men nu är det slut med det.

“Det här är en tanke som funnits i föreningen länge. Men vi valde den här tidpunkten med tanke på riksdagsvalet. Under resten av våren kommer all vår verksamhet fokusera på svensk inrikespolitik med start nu i april, april…”

contact · info@upflund.se · Sandgatan 2, 223 50 Lund · admin